Gebakken kipfilet met spinazie en kaas

  • 450 g diepgevroren spinaziebladeren
  • 4 (ca. 150 g per stuk) kipfiletfilets zout
  • paprika
  • 2 theelepels sesamolie of raapzaadolie
  • 1 ui
  • vers geraspte nootmuskaat
  • 100 g kaas

1) Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi de spinazie.
2) Was ondertussen de kipfilets, dep ze droog en breng op smaak met zout en peper aan beide kanten.
3) Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan en bak de kip kort aan beide kanten.
4) Schil de ui en snijd deze in fijne blokjes.
5) Verhit de resterende olie in de pan en fruit de ui.
6) Kook de spinazie kort voor, haal van het vuur en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
7) Leg de gebakken kipfilets in een ovenschaal en verdeel de spinazie erover.
8) Snijd de kaas in blokjes en strooi er overheen. Bak in de oven op de middelste plank gedurende ongeveer 25 minuten. Uit de oven nemen en kort laten afkoelen voor het serveren.

Quelle: https://www.ndr.de/ratgeber/kochen/rezepte/rezeptdb6_id-10356_broadcast-1530_station-ndrtv.html

kijimea logo
Beheer cookie-instellingen

Uw privacy is belangrijk voor ons:

Wanneer u een website bezoekt, kan uw browser informatie opvragen of opslaan. Dit gebeurt meestal in de vorm van cookies. Dit kan informatie zijn over u, uw instellingen of uw apparaat. In de meeste gevallen wordt de informatie gebruikt om ervoor te zorgen dat de website functioneert zoals verwacht. Deze informatie identificeert u normaal gesproken niet direct. Het kan echter wel gebruikt worden om u een meer gepersonaliseerde webervaring te bieden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Omdat we uw recht op privacy respecteren, kunt u ervoor kiezen om bepaalde soorten cookies niet toe te staan via de menukeuze aan de linkerkant. Het blokkeren van bepaalde soorten cookies kan echter leiden tot een gecompromitteerde ervaring met de website en de diensten die wij aanbieden.