Prikkelbare Darm Syndroom


Naar schatting hebben ca. 3,5 miljoen Nederlanders het Prikkelbare Darm Syndroom.

Het Prikkelbare Darm Syndroom wordt gekenmerkt door terugkerende darmklachten, die voor veel mensen storend kunnen zijn, in veel gevallen zelfs zeer belastend.

De typische symptomen van een prikkelbare darm:
Diarree
Buikpijn
Winderigheid


Bij veel patiënten verschijnen de symptomen steeds weer over een langere periode, vaak wisselen verschillende symptomen elkaar af of komen ze in combinatie voor. Een prikkelbare darm kan vele gezichten hebben. De symptomen gaan zelfs zo ver dat ze de dagelijkse routine van sommige getroffenen beïnvloeden. De kwaliteit van het leven kan hierdoor ernstig in het gedrang komen. Het Prikkelbare Darm Syndroom houdt specialisten al meer dan 100 jaar bezig. De ziekte werd voor het eerst beschreven in 1849 en is een belangrijk aandachtspunt in de wetenschappelijke wereld.

De frequente oorzaak: een beschadigde darmwand

Steeds meer wetenschappers zijn tegenwoordig van mening dat de darmwand van een prikkelbare darm beschadigd is. De triggers zijn onder meer langdurige stress, een ongezond dieet, infecties of het nemen van bepaalde medicijnen. Zelfs de kleinste schade aan de darmwand kan ervoor zorgen dat ziekteverwekkers en verontreinigende stoffen de darmwand binnendringen, de darm irriteren en ontstekingen veroorzaken. De onaangename gevolgen zijn terugkerende darmklachten zoals diarree, buikpijn of winderigheid.

Maar het nieuwe medische hulpmiddel Kijimea® Prikkelbare Darm PRO biedt effectieve hulp en bestrijdt effectief terugkerende darmklachten!
› MEER INFORMATIE