Wortelgembersoep

  • 20 g verse gember
  • 400 g wortelen
  • 1 el olie
  • 1-2 theelepels suiker
  • 700 ml sterke groentebouillon
  • sap van een halve citroen
  • peper, zout
  • 30 g boter of margarine

1) Schil de wortelen en gember en snijd ze in dunne plakjes. 3 minuten in hete olie zweten.
2) Bestrooi de suiker op de groenten en karameliseer licht.
3) Voeg bouillon toe
4) Dek de soep af en laat hem 25 minuten op een laag vuur sudderen.
5) Meng alles fijn met een blender
6) Breng op smaak met zout, peper en citroensap
7) Voeg boter toe en pureer opnieuw tot het schuimig wordt met een blender
8) Serveer warm in soepkommen en garneer met wat bieslook.

Quelle: https://www.fodmaps.de/low-fodmap-karotten-ingwer-suppe/

Kijimea.nl
Beheer cookie-instellingen

Uw privacy is belangrijk voor ons:

Wanneer u een website bezoekt, kan uw browser informatie opvragen of opslaan. Dit gebeurt meestal in de vorm van cookies. Dit kan informatie zijn over u, uw instellingen of uw apparaat. In de meeste gevallen wordt de informatie gebruikt om ervoor te zorgen dat de website functioneert zoals verwacht. Deze informatie identificeert u normaal gesproken niet direct. Het kan echter wel gebruikt worden om u een meer gepersonaliseerde webervaring te bieden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Omdat we uw recht op privacy respecteren, kunt u ervoor kiezen om bepaalde soorten cookies niet toe te staan via de menukeuze aan de linkerkant. Het blokkeren van bepaalde soorten cookies kan echter leiden tot een gecompromitteerde ervaring met de website en de diensten die wij aanbieden.