Citroen-limoen taart (glutenvrij + lactosevrij)

Voor de bodem:

  • 100 g rijstmeel
  • 45 g aardappelmeel
  • 100 ml esdoornsiroop
  • 2 theelepels citroenschil
  • 125 g koude boter

Voor de citroen-limoen laag:

  • 3 eieren
  • 150 ml ahornsiroop
  • 3 el citroensap
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 3 el rijstmeel

1) Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de ronde cakevorm met bakpapier en vet de randen in.
2) Meng het rijstmeel en aardappelmeel met de ahornsiroop en citroenschil in een kom.
3) Voeg vervolgens geleidelijk aan de boter toe tot het in een relatief stevige massa is gevormd.
4) Giet het in de taartvorm en smeer uit met een lepel. Ongeveer 15 minuten bakken tot de basis licht bruin is.
5) Klop de eieren met de ahornsiroop en voeg vervolgens het citroensap, het limoensap, de citroenschil en het rijstmeel toe.
6) Het mengsel is zeer vloeibaar en wordt dan op de bodem gegoten en gedurende ongeveer 30 minuten op 150 graden gebakken.
7) Laat afkoelen zodat de taart goed kan worden gesneden.

Quelle: https://diefodmapkoechin.com/2014/07/29/zitronen-limonen-tarte-glutenfrei-lactosefrei/

kijimea logo
Beheer cookie-instellingen

Uw privacy is belangrijk voor ons:

Wanneer u een website bezoekt, kan uw browser informatie opvragen of opslaan. Dit gebeurt meestal in de vorm van cookies. Dit kan informatie zijn over u, uw instellingen of uw apparaat. In de meeste gevallen wordt de informatie gebruikt om ervoor te zorgen dat de website functioneert zoals verwacht. Deze informatie identificeert u normaal gesproken niet direct. Het kan echter wel gebruikt worden om u een meer gepersonaliseerde webervaring te bieden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Omdat we uw recht op privacy respecteren, kunt u ervoor kiezen om bepaalde soorten cookies niet toe te staan via de menukeuze aan de linkerkant. Het blokkeren van bepaalde soorten cookies kan echter leiden tot een gecompromitteerde ervaring met de website en de diensten die wij aanbieden.