Zelfgemaakt knäckebröd

  • 600 ml zaden en granen (zonnebloemen, pompoen, sesam, psyllium, chia zaden, lijnzaad, ...)
  • 1 theelepel zout
  • 3 el psylliumzaad- / vlozaadpoeder
  • 400 ml warm water

1) Meng de zaden met het zout en psyllium schilpoeder.
2) Voeg het warme water toe en meng snel.
3) Verdeel het mengsel zeer dun op een bakplaat met bakpapier. (Tip: U kunt het mengsel met natte handen zeer dun uitspreiden.)
4) Bak het deeg voor op 200 graden gedurende 15 minuten.
5) Snijd vervolgens met een mes of pizzaroller het knapperige broodmengsel in de gewenste vorm.
6) Droog het knäckebröd op ongeveer 150 graden gedurende nog een uur. De tijd kan variëren afhankelijk van de oven.
7) Verpak de stukken na afkoeling goed in, zodat het knapperig en droog blijft.

Quelle: https://www.chefkoch.de/rezepte/3200971476393802/Einfaches-Knaeckebrot-Low-FODMAP.html

Kijimea.nl
Beheer cookie-instellingen

Uw privacy is belangrijk voor ons:

Wanneer u een website bezoekt, kan uw browser informatie opvragen of opslaan. Dit gebeurt meestal in de vorm van cookies. Dit kan informatie zijn over u, uw instellingen of uw apparaat. In de meeste gevallen wordt de informatie gebruikt om ervoor te zorgen dat de website functioneert zoals verwacht. Deze informatie identificeert u normaal gesproken niet direct. Het kan echter wel gebruikt worden om u een meer gepersonaliseerde webervaring te bieden. Zie ons privacybeleid voor meer informatie. Omdat we uw recht op privacy respecteren, kunt u ervoor kiezen om bepaalde soorten cookies niet toe te staan via de menukeuze aan de linkerkant. Het blokkeren van bepaalde soorten cookies kan echter leiden tot een gecompromitteerde ervaring met de website en de diensten die wij aanbieden.